Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Den Helder - Helders succes in strijd tegen woonoverlast

De samenwerking tussen Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder in hun strijd tegen woonoverlast, heeft een eerste succes opgeleverd. De rechtbank in Noord-Holland veroordeelde in oktober 2014 een huurder van Woningstichting Den Helder tot gedragsverandering, een uitvloeisel van de gedragsaanwijzing.

Beschrijving

Inschakeling van de rechter om het gedrag te veranderen van mensen die overlast veroorzaken is al lang mogelijk, maar werd in Nederland niet in de praktijk toegepast. De rechter kwam er meestal pas aan te pas wanneer de situatie ernstig was ge√ęscaleerd.

De 'nieuwe' aanpak voorkomt dat dergelijke overlastproblemen zich opstapelen en uitmonden tot ernstige woonoverlast, die uiteindelijk vaak leidt tot woninguitzetting.

Organisatie

Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder

Bestanden

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.