Woonoverlast

Meer weten?

Hulp nodig bij de aanpak van woonoverlast? Bel of mail met Katja Steverink van het CCV.

Modelprotocol Signaleringslijst Ongewenst Huurdersgedrag

01-03-2021

Huurachterstand, agressie en andere soorten structurele overlast? Soms is het nodig om huurders (tijdelijk) de toegang tot sociale huur te ontzeggen. Met het (model)Protocol Signaleringslijst Ongewenst Huurdersgedrag kunnen woningcorporaties bijhouden welke huurders (tijdelijk) niet welkom zijn.

Beschrijving

Op het verwerken en het delen van persoonsgegevens is de AVG van toepassing. Dus ook op de verwerking van persoonsgegevens voor een Signaleringslijst. De nieuwe modeldocumenten helpen bij de zorgvuldige opzet en het gebruik van gedeelde signaleringslijsten, die voldoen aan de vereisten van de AVG.

Bij het (model)protocol hoort een (model) Data Protection Impact Assessment (DPIA). Met deze modeldocumenten kunnen corporaties, binnen de kaders van de AVG, bijhouden welke huurders (tijdelijk) niet welkom zijn vanwege bijvoorbeeld een grote huurachterstand, structurele overlast, agressie, woonfraude of hennepteelt. De modeldocumenten moet u aanpassen aan de lokale of regionale situatie. In de toelichting bij de modeldocumenten leest u hoe u en uw samenwerkingspartners de modellen het beste kunnen gebruiken.

Organisatie

Aedes

Documenten

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.