Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Gedragsaanwijziging

Bewoners die overlast veroorzaken kunnen te maken krijgen met gedragsaanwijzingen. Deze aanwijzingen kunnen worden opgelegd door verhuurders, rechters en (sinds juli 2017) door de burgemeester.

Gedragsaanwijzing door een verhuurder of rechter

Huurovereenkomsten bevatten over het algemeen al de nodige regels waaraan een huurder zich moet houden. Zoals het voorkomen van geluidsoverlast, een verbod van onderhuur of een verbod op huisdieren. De verhuurder kan met zijn huurder een aanvullende overeenkomst afsluiten met daarin extra gedragsaanwijzingen, waar de huurder zich aan moet houden.

Houdt de huurder zich niet aan de afspraken, of is een overeenkomst op deze manier geen optie, dan kan de zaak worden voorgelegd aan de rechter. De rechter kan dan gedragsaanwijzingen opleggen.

» lees verder

Gedragsaanwijzing door de burgemeester

Sinds 1 juli 2017 is ook de bestuursrechtelijke gedragsaanwijzing als instrument beschikbaar. Hierin krijgt de burgemeester de mogelijkheid om gedragsaanwijzingen op te leggen aan zowel huurders als eigenaren van koopwoningen.

Maar let op: deze bestuursrechtelijke gedragsaanwijzing kan pas worden ingezet als de overlast redelijkerwijs niet op een andere geschikte wijze kan worden tegengegaan.

» lees verder

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.