Woonoverlast

Meer weten?

Hulp nodig bij de aanpak van woonoverlast? Bel of mail met Katja Steverink van het CCV.

Uit beeld? Kwetsbare mensen op vergeten plekken

11-12-2014

Deze publicatie schetst de situatie op camping Fort Oranje in de gemeente Zundert. De camping doet denken aan een sloppenwijk. De bewoners leven hier zonder enig perspectief op een beter leven. In de regio zijn nog meer plekken waar kwetsbare burgers buiten beeld dreigen te raken. In dit boekje van de GGD wordt de vraag gesteld hoe we deze burgers weer in beeld krijgen?

Beschrijving

De GGD heeft op camping Fort Oranje 29 caravans en de bijbehorende leefomgeving geïnspecteerd, zo’n tien procent van het totale aantal caravans. Daarin heeft de GGD 58 volwassenen en 44 kinderen geteld. De inspecteurs zijn enorm geschrokken van hun leefomstandigheden. De gedachte dat hier kinderen opgroeien, vinden zij ondraaglijk.

Fort Oranje staat niet op zichzelf. Alleen al in West-Brabant zijn naar schatting vijf soortgelijke campings; in de rest van Nederland zijn er nog veel meer. Het is een verhaal dat velen niet kennen.

Dit boekje biedt een blik op de wereld achter de slagboom van Fort Oranje, gezien door de ogen van GGD-medewerkers. Als vangnet voor de meest kwetsbare groepen speelt de GGD een rol bij het verbeteren van de leefsituatie van de bewoners. Dat begint ermee deze groep in ieder geval scherp in beeld te krijgen en in beeld te houden.

Auteur

Sigrid van Iersel

Uitgever

GGD West-Brabant

Downloads

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.