Woonoverlast

Meer weten?

Hulp nodig bij de aanpak van woonoverlast? Bel of mail met Katja Steverink van het CCV.

Website overlastadvies.nl

06-05-2019

Wat kun je doen als je last hebt van de buren? Bij overlast is niet voor iedereen direct duidelijk wat je moet of kunt doen en de stap naar officiƫle instanties is soms groot. Juristen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben daarom een website opgezet waar burgers gratis juridisch advies ontvangen wanneer zij te maken hebben met overlast door buurtbewoners.

Beschrijving

Op basis van de verschillende situaties en kenmerken die de gebruiker invoert, genereert overlastadvies.nl een passend juridisch advies. Er zijn meer dan 600 variaties mogelijk. Elk advies is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Het is altijd zoveel mogelijk toegespitst op de individuele situatie, aan de hand van de gegeven antwoorden.

Sommige onderdelen komen terug in elk advies: zo wordt altijd besproken of de buren de overlast nog zelf kunnen aanpakken met bijvoorbeeld buurtbemiddeling. Ook worden in elk advies de mogelijkheden van de woningverhuurder, een Vereniging van Eigenaren, de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie besproken.

Organisatie

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Links

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.