Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Goed bezocht vragenuurtje Wet aanpak woonoverlast

01-07-2021

Ruim 150 professionals sloten aan bij de online update die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op 24 juni organiseerde over de Wet aanpak woonoverlast. Dit leverde veel vragen op. Om al deze vragen te beantwoorden is op 30 juni een vragenuurtje gehouden, waar 50 deelnemers aan mee deden.

Vragen over aanpak woonoverlast

Diverse vragen van de bijeenkomst op 24 juni zijn beantwoord zoals wanneer heb je het over leefgeluiden en wanneer wordt het geluidsoverlast? Wie moet overtreding van de gedragsaanwijzing constateren? Kun je nou beter een gedragsaanwijzing opleggen vanuit de woningbouwcorporatie of de burgemeester? Hoe ver mag je gaan in wat je oplegt in een gedragsaanwijzing? Tekent de hulpverlening ook de gedragsaanwijzing? Wat nou als je te maken hebt met een zorgmijder? En hoe ga je om met omwonenden als de overlast en de aanpak lang duurt en er escalaties dreigen?

Ervaring uitwisselen

CCV-adviseur Katja Steverink: “Zowel de online update als het vragenuurtje was een mooie manier om met het hele land op een vrij eenvoudige manier kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. We hopen dat dit ook andere gemeenten inspireert om door te pakken bij ernstige overlast”.

Online uurtje terugkijken

Uiteraard is er nog veel meer besproken. Heb je het vragenuurtje gemist of wil je het (nogmaals) terugkijken? Bekijk de opname hieronder of op YouTube.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.