Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Bijna 500 professionals volgden webinar Ins & outs Wet aanpak woonoverlast

01-10-2020

Het CCV verzorgde deze week een webinar over de Wet aanpak woonoverlast. Maar liefst 500 professionals logden in. “Dat geeft wel aan dat we een snaar hebben weten te raken,” zegt CCV-adviseur Katja Steverink, die het webinar hostte.

Mooi balans

Van een groot aantal deelnemers kreeg ze achteraf veel positieve feedback. “Waar ik erg blij om ben, is dat meerdere professionals ons teruggeven dat ik samen met Michel Vols, hoogleraar Openbare-orderecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en Francis Saathof van bureau Woontalent, een mooie balans had gevonden tussen de diepte ingaan en we ook voldoende informatie gaven voor diegenen die pas net met de wet aan het werk zijn.”

Zorg en de gedragsaanwijzing

Tijdens het hele webinar is de inzet van zorg het centrale thema geweest. Katja: “We stonden onder meer stil bij hoe je de zorg betrekt bij de gedragsaanwijzing, Francis deelde met ons de knelpunten waar ze in de praktijk tegen aanloopt en welke samenwerkingsvraagstukken er liggen.”

Terugkijken webinar

Tijdens de uitzending werden verschillende vragen van deelnemers beantwoord. Zoals ‘Van een kale kip kun je niet plukken, dus waarom zou een dwangsom werken?’, of ‘Hoe ga me om met een gedragsaanwijzing aanvragen voor lvb-ers die de buurt herhaaldelijk op stelten zetten? “Omdat we onmogelijk alle vragen direct konden beantwoorden, zijn we nu alle gestelde vragen die via de chat zijn gesteld aan het inventariseren en beantwoorden.”

Online vragenuurtje

Binnenkort ontvangen deelnemers een overzicht van vragen en antwoorden in hun mailbox en wordt dit ook op deze website gepubliceerd. Maar dat is niet alles. Binnenkort volgt een online vragenuurtje, met Katja, Michel en Francis. Dat wordt waarschijnlijk eind oktober. Zodra meer bekend is, volgt hierover nadere berichtgeving. Voor iedereen die de webinar terug wil kijken, verschijnt begin komende week een terugkijk video.

Meer weten

De informatie op deze website is de laatste tijd flink uitgebreid. Zo wordt niet alleen de Wet aanpak woonoverlast uitgelegd, maar er zijn ook veel actuele voorbeelden van gedragsaanwijzingen en praktijkvoorbeelden beschreven. Tevens is het gedeelte van de gedragsaanwijzing door de burgemeester flink onder handen genomen.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.