WoonoverlastHet CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Nieuw: FAQ woonoverlast en gegevensdeling

19-01-2023

Gegevens delen bij de aanpak van woonoverlast, wat kan wel en wat kan niet? Het is een vraag waar veel professionals regelmatig mee worstelen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid verzamelde de meest gestelde vragen en formuleerde, samen met professionals, antwoorden.

Deze meest gestelde vragen (FAQ) zijn onderverdeeld in 7 categorieën:

  1. Algemeen
  2. Verwerking persoonsgegevens bij woonoverlast
  3. Gegevensdeling tussen gemeente en verhuurder
  4. Gegevensdeling tussen politie en gemeente
  5. Gegevensdeling tussen politie en verhuurder
  6. Gegevensdeling tussen zorg en andere partners
  7. Meer informatie

Voorbeeldvragen Vragen die onder meer worden beantwoord zijn: Mag de gemeente persoonsgegevens verwerken bij de aanpak van woonoverlast? Is het nodig om een convenant af te sluiten om gegevens te delen tussen politie en gemeente? Mag de politie politiegegevens delen met de verhuurder? De politie wil geen politiegegevens delen met verhuurders voordat de Wet aanpak woonoverlast is ingezet; is dat correct? Mogen hulpverleners wel ‘dat-gegevens’ of ‘buitenkant-informatie’ delen met andere partners?

Geen rechten

De antwoorden in de FAQ zijn kort en bondig. Meer gedetailleerde antwoorden vind je terug in de bronnenlijst die onder ‘meer informatie’ staat. Let wel: de antwoorden werden met zorg samengesteld, maar hier kunnen geen enkele rechten aan worden ontleend.

Meer informatie Heb je andere vragen over gegevensdeling die niet in de FAQ staat? Breng deze in tijdens een van de online vragenuurtjes die het CCV organiseert. Je kunt je vraag mailen naar Katja.Steverink@hetccv.nl.

Wil je ook automatisch uitnodigingen ontvangen voor de online vragenuurtjes? Geef dan je gegevens hier op.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.