Woonoverlast

Het CCV aanwezig bij rondetafelgesprek over burenoverlast

24-09-2019

De Tweede Kamer houdt op 2 oktober een rondetafelgesprek ‘burenoverlast’. Naast Tweede Kamerleden zullen ook vertegenwoordigers van diverse organisaties aanschuiven zoals de VNG, Aedes, Politie, GGZ, Woonbond, Rijksuniversiteit Groningen, Bureau Woontalent.

Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) schuift aan. Namens het CCV zal Katja Steverink, adviseur woonoverlast, aanschuiven.

Position paper

Ter voorbereiding op het rondetafelgesprek is een position paper opgesteld. In dit document wordt antwoord gegeven op een aantal vragen zoals ‘Welke middelen zijn nodig om burenoverlast effectiever te bestrijden?’ en ‘Kunnen gemeenten/corporaties meer doen om burenoverlast aan te pakken?’

Samenwerking is essentieel

Voor een effectievere aanpak van woonoverlast is het van belang dat er meer ingezet wordt op preventie, dat er eerder signalering plaatsvindt en dat interventies vroegtijdig worden ingezet. Ook het delen van gegevens en de inzet van hulpverlening zijn van belang om overlast te stoppen. Samenwerking tussen veiligheids- en zorgpartners is essentieel voor de grote groep overlastgevers die kampt met onderliggende problematiek.

Meer informatie

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.