Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Nissewaard - Actieplan Aanpak Woonoverlast

De gemeente, politie, GGD en woningcorporaties sloegen begin 2014 de handen ineen om woonoverlast aan te pakken. Doel van de Aanpak Woonoverlast is om een efficiƫntieslag in de totale aanpak van de woonoverlast in zowel de huur- als in de koopsector te realiseren.

Beschrijving

In het actieplan Aanpak Woonoverlast en de daarmee samenhangende convenanten staan afspraken over de procedure aanpak woonoverlast en gegevensuitwisseling. Voor de professionals is er een centraal punt, waar de overlastzaken worden geregistreerd. Hierdoor is een integrale aanpak en een betere regie op de overlastzaken mogelijk. Hiernaast is het mogelijk om te volgen in welke buurten, wijken en kernen woonoverlast plaatsvindt en hoe vaak dat gebeurt.

Bij de integrale aanpak is de regisseur woonoverlast bij de gemeente Nissewaard het aanspreekpunt voor de partners. Vanuit deze regiefunctie kan informatie over de klacht beter uitgewisseld worden en kunnen partijen beter integraal optreden. Inwoners die overlast hebben van buren met een koopwoning kunnen dit melden bij de gemeente via nissewaard.nl/woonoverlast. Komt de overlast van mensen met een huurwoning, dan kan een melding worden gedaan bij de corporatie van wie de woning is.

In dit convenant zetten de partijen hun gezamenlijke aanpak voort en verfijnen de gemaakte afspraken die moeten zorgen voor een sterkere samenwerking met als doel woonoverlast terug te dringen.

Organisatie

Gemeente Nissewaard, politie en de woningcorporaties Maasdelta, De Leeuw van Putten, Woonbron en De Zes kernen.

Bestanden

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.