Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Oss - Integrale aanpak woonoverlast

29-10-2018

In Oss is voor de aanpak van woonoverlast een traject opgezet waarbij alle betrokken partijen samen zijn nagegaan hoe een meer integrale aanpak kon worden vormgegeven. Reden was dat elke organisatie de overlastproblematiek vanuit haar eigen taak bekeek, waardoor er te vaak langs elkaar heen werd gewerkt. Het traject, dat begon met de aanpak van één casus, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle werkwijze waar de hele regio dankbaar gebruik van maakt.

Beschrijving

Woonoverlastproblematiek is bijna altijd complex en vereist daarom een goede samenwerking tussen de betrokken partners. In Oss werd begonnen met een werksessie in de vorm van een ontbijt voor zowel mensen vanuit de praktijk als beleidsmedewerkers. Tijdens het ontbijt werden de problemen uit de praktijk aangekaart. Vervolgens gingen de beleidsmedewerkers aan de slag richting de gemeenteraad.

Downloads

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.