Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Rotterdam - Actieplan Woonoverlast 2015-2019

Dit actieplan beschrijft de gezamenlijke aanpak van woonoverlast in de gemeente Rotterdam. Bij de aanpak staan de slachtoffers van woonoverlast voorop. De maatregelen uit het Actieplan moeten woonoverlast voorkomen en waar nodig beëindigen.

Werkwijze

Bij de aanpak worden alle instrumenten ingezet die de gemeente tot haar beschikking heeft. Daarbij wordt gebruik gemaakt van alle kennis en ervaring die in de afgelopen 5 jaar is opgedaan: de gemeente zet in op preventie, bemiddeling, mediation, waarschuwingen en handhaving. Tegelijk worden nieuwe instrumenten ingezet.

Er wordt ook een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van bewoners en de inzet van partners. Alleen met de hulp van woningcorporaties, het openbaar ministerie, de politie, zorginstellingen én met de Rotterdammers kan woonoverlast snel beëindigd worden. Bij de aanpak woonoverlast staan de slachtoffers van woonoverlast voorop.

Betrokken instanties

Gemeente Rotterdam, woningcorporaties, Openbaar Ministerie en de politie

Documenten

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.