Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Rotterdam – Team woningvervuiling

21-03-2023

Rotterdam heeft een apart team dat woningvervuiling aanpakt. In de havenstad benaderen ze vervuilingssituaties als een zorgprobleem, en niet als overlast.

Beschrijving

Het team woningvervuiling is ontstaan vanuit het bemoeizorgteam van Rotterdam. De leden van het team zijn ondergebracht bij het team Bijzondere Taken van de GGD. Ze vormen het centrale meldpunt in de stad en hebben een eigen budget om de schoonmaak van woningen te betalen. Aan iedere vervuiler wordt wel een tegemoetkoming in de kosten van de schoonmaak gevraagd. Dit gaat op basis van draagkracht.

Het team werkt breed samen met verschillende partners uit zowel het zorg- als het veiligheidsdomein. Met de brandweer en de afdeling Bouw en Woningtoezicht (BWT) is een convenant gesloten. Daarnaast werkt het team samen met woningbouwcorporaties, de gemeente, de politie en andere hulpverlening.

De samenwerking met corporaties is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Zo worden in casussen bijvoorbeeld de hulpverlening gecombineerd met een gedragsaanwijzing die de corporatie inzet. Samen met de gemeente kijkt het team in uitzonderlijke casuïstiek in koopwoningen of particuliere verhuur naar de toepassing van een gedragsaanwijzing door de burgemeester.

Organisatie

Gemeente Rotterdam

Links

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.