Woonoverlast

Vragen over de Wet aanpak woonoverlast?

Kom naar de online vragenuurtjes!

Zes keer jaar organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een online vragenuurtje. Heb je vragen over de aanpak van woonoverlast, sluit dan ook aan!

Gemeenten, corporaties en hun partners worden steeds meer geconfronteerd met veel casuïstiek met soms zeer complexe gevallen. Zij willen graag kennis en ervaring delen over de aanpak in een casus en van elkaar leren hoe ze de Wet effectief kunnen toepassen. Daarnaast hebben professionals ook regelmatig vragen over wat de inzet van de Wet betekent voor andere interventies, zoals de inzet van gedwongen zorg en het strafrecht. Voor al deze vragen, is het online vragenuurtje bedoeld.

Stel vragen aan deskundigenpanel woonoverlast

De vragen worden vooraf gemaild en tijdens het vragenuurtje beantwoord door een panel van deskundigen. De leden van het panel varieert per keer en wordt meestal gevormd door experts uit gemeenten en een Zorg- en Veiligheidshuis. Het CCV, bureau Woontalent en hoogleraar Openbareorde-recht Michel Vols van de Rijksuniversiteit Groningen zijn vaste leden van het panel.

Heb je een vraag, mail deze dan uiterlijk een week vóór het vragenuurtje naar Katja Steverink. Meestal is er ruimte om 5 tot 10 vragen per keer te beantwoorden. Mocht het niet mogelijk zijn om je vraag te beantwoorden, dan krijg je dat van te voren te horen. Wil je alleen meeluisteren? Dat kan altijd. Meld je dan ook aan via het formulier.

Meld je aan

Meld je aan voor de online vragenuurtjes, alle data voor 2023 zijn bekend.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.