Woonoverlast

Meer weten?

Hulp nodig bij de aanpak van woonoverlast? Bel of mail met Katja Steverink van het CCV.

Verslag en presentaties Uitgelicht-bijeenkomst Woonoverlast en psychisch kwetsbaren

01-11-2012

Het CCV organiseerde op 3 oktober 2012 in Utrecht een uitgelicht bijeenkomst over woonoverlast en de rol van psychisch kwetsbaren daarin. Uiteenlopende aanpakken, van vroegsignalering tot dwangmiddelen kwamen ter sprake. De casus ging over een multiprobleemgezin waarin sprake was van een of meerdere psychisch kwetsbare gezinsleden.

Beschrijving

Katja Steverink, projectleider woonoverlast bij het CCV leidde de bijeenkomst in en gaf de aanwezigen een overzicht van de producten van het CCV op dit gebied.

Hierna volgden presentaties van:

  • Michel Vols (onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen) over de resultaten van zijn onderzoek naar psychisch kwetsbaren en hun rol bij woonoverlast.
  • Maud Koekkoek (sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de GGD Amsterdam) over de manier waarop de aanpak van dit probleem in de regio Amsterdam is georganiseerd.
  • Jaap Keijser (zorgcoördinator OGGZ van de politie Noord-Holland Noord) liet de aanwezigen kennis nemen van de aanpak in Noord-Holland Noord.
  • Riet van Loon van het Platform Woonoverlast ondervroeg daarna Martha van der Linden, Procesregisseur Overlast van het Meldpunt Bijzondere Zorg regio Nijmegen.

Tijdens en na de presentaties kregen de aanwezigen ruim de tijd om te discussiëren. De uiteenlopende aanpakken, vroegsignalering aan de ene kant, dwangmiddelen in een later stadium aan de andere kant kwamen ter sprake. De casus ging over een multiprobleemgezin waarin sprake was van een of meerdere psychisch kwetsbare gezinsleden. In het verslag staan de 'lessons learned' van deze dag, mede naar aanleiding van de casus.

Organisatie

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

Documenten

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.