Woonoverlast

Meer weten?

Hulp nodig bij de aanpak van woonoverlast? Bel of mail met Katja Steverink van het CCV.

Deelsessies over de aanpak van woonoverlast

13-05-2022

CCV-adviseur Katja Steverink verzorgde op donderdag 12 mei samen met Marcel Smit (stedelijk coördinator woonoverlast en woonzorg van de gemeente Eindhoven) twee sessies over woonoverlast. Deze deelsessies vonden plaats tijdens de verdiepingsbijeenkomst Zorg en Veiligheid in Schijndel. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het Zorg- en Veiligheidshuis Brabant-Noordoost.

Instrumenten en partners

Met partners van verschillende organisaties, zoals gemeenten, politie, corporaties en professionals uit de zorg, werd stilgestaan bij de aanpak van woonoverlast. Ook werd uitgelegd welke instrumenten beschikbaar zijn en welke partners nodig zijn voor de aanpak. Marcel Smit nam de deelnemers stap voor stap mee in een casus over vervuiling en welke keuzes professionals dan moeten maken.

Samenwerking essentieel voor succesvolle aanpak

In gesprek met de deelnemers bleek opnieuw dat de samenwerking tussen veiligheidspartners en zorgpartners essentieel is voor een succesvolle aanpak. Door de complexe problematiek van veel overlastgevers is het iedere keer weer maatwerk om tot een goed plan van aanpak te komen.

Katja Steverink: “Het is erg prettig om met elkaar te sparren over de inzet van juridische middelen op het moment dat de overlast veroorzaakt wordt door onderliggende problematiek. Denk aan een gedragsaanwijzing door de burgemeester, waarin staat dat iemand hulpverlening moet accepteren. Daar zijn nog veel vragen over of dat effectief is en of dat altijd de juiste keuze is.”

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.