Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Hollands Kroon zet met samenwerking in op aanpak van woonoverlast

16-04-2024

De gemeente Hollands Kroon, Woningstichting Anna Paulowna, Wooncompagnie, Beter Wonen, Vangnet & Advies en Incluzio hebben een convenant voor de aanpak van woonoverlast getekend. Door deze samenwerking is het mogelijk om problemen van woonoverlast al in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken. 

Soms loopt de woonoverlast uit de hand. Denk aan geluidsoverlast van buren, vervuilde tuinen, woningen en/of door (huis)dieren. Om deze overlast te stoppen is goede samenwerking tussen de gemeente, woningcorporaties en het wijkteam erg belangrijk.

Grote gevolgen

Volgens burgemeester Rian van Dam moeten inwoners van de gemeente Hollands Kroon veilig en plezierig kunnen wonen, werken en leven. "Soms lukt dat niet en is er sprake van blijvende en langdurige overlast. Dat kan grote gevolgen hebben voor het woonplezier van de buurt. Met dit convenant kunnen we er samen en eerder voor zorgen dat de woonoverlast stopt."

Afspraken meldproces en vervolgacties

In het convenant zijn afspraken gemaakt over de aanpak van complexe woonoverlast. Bijvoorbeeld hoe het meldproces verloopt en de vervolgacties. Maar ook zijn er afspraken gemaakt over het delen van relevante privacygegevens met elkaar delen en het informeren van de overlastgever.  

Meer mogelijkheden voor juiste hulp

Ook de Woningstichting Anna Paulowna is blij met dit convenant, zo stelt woonconsulent Carolien Meijburg. "Door samen te werken met meerdere organisaties wordt de aanpak van complexe en ernstige woonoverlast efficiënter. En zijn er meer mogelijkheden om de betrokkenen de juiste hulp te bieden. Zo zorgen we samen dat woonoverlast stopt, vermindert en escalatie wordt voorkomen."

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.