Woonoverlast

Samen doordringen tot de kern van het probleem bij woningvervuiling

19-12-2022

Rotterdam heeft een apart team dat woningvervuiling aanpakt. In de havenstad benaderen ze vervuilingssituaties als een zorgprobleem, en niet als overlast. De teamleden staan regelmatig in enorm vervuilde huizen. In keukens met aangekoekte borden, verrot eten en metershoog afval. Of bij mensen die hun huis zo hebben volgebouwd dat de voordeur niet meer opengaat. Jaarlijks gaat het om meer dan 200 vervuilde woningen.

Wall of Connection

Katja Steverink, CCV-adviseur woonoverlast sprak voor de Wall of Connection met Ragna Keller, Gert ’t Hart, en Hanne Verdouw. Zij zijn 3 van de 4 specialisten woningvervuiling en advies van de GGD Rotterdam Rijnmond. Ze vroeg hen hoe zij samenwerken met zorg- en veiligheidspartners en wat anderen kunnen leren van hun aanpak.

Samenwerken over de domeinen heen

Op de Wall of Connection zet het CCV teams of organisaties in de schijnwerpers die samenwerken over de domeinen van Veiligheid en Zorg heen. Want dit samenwerken is regelmatig uitdagend en soms ook best lastig. Op de Wall of Connection staan voorbeelden van hoe anderen deze samenwerking oppakken en inkleuren.

Links

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.