Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Nieuwe aanpak extreme woningvervuiling Deventer

28-10-2021

De gemeente, woningcorporaties en het Bijzondere Zorgteam hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld om in te kunnen grijpen als sprake is van ernstige woningvervuiling. De nieuwe aanpak moet ervoor zorgen dat de problemen worden opgelost en dat iemand niet weer in hetzelfde gedrag terugvalt.

Meer aan de hand

Woningvervuiling en verzameldrang in en om een woning kan zo ernstig worden, dat het ten koste gaat van het welzijn, de gezondheid, de veiligheid en/of leefbaarheid van de bewoner en soms ook omwonenden.

Wethouder Rob de Geest: “Als er sprake is van extreme vervuiling, is er vrijwel altijd meer aan de hand. Met het nieuwe beleid willen we de vervuiling aanpakken, maar ook breder kijken welke hulp iemand nodig heeft om problemen in de toekomst te voorkomen.”

Probleemhuishouden

Er is sprake van een hygiënisch probleemhuishouden als de vervuiling van een woning door bewoners leidt tot ernstige stankoverlast, overlast van ongedierte en of gevaar voor de gezondheid van personen, brand- of instortingsgevaar.

Aan de slag met gedrag

In de nieuwe aanpak gaat het om het opruimen van de vervuilde woning maar vooral ook om het motiveren van de betrokkene en zijn omgeving om met de vervuiling aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat iemand niet weer in hetzelfde gedrag terugvalt. Als dat niet leidt tot verbetering, kan in uitzonderlijke situaties worden overgegaan tot dwang.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.