Woonoverlast

Het CCV helpt

Het CCV kan u adviseren over uw aanpak woonoverlast. Zoals vragen over beleidsplannen, samenwerking tussen partners en het delen van goede voorbeelden.

Voor individuele casussen kunt u de tool Beoordeel uw casus op deze website gebruiken en informatie inwinnen bij uw eigen juridische afdeling.

Bel of mail met Katja Steverink CCV-adviseur Aanpak woonoverlast of Frannie Herder CCV-adviseur Buurtbemiddeling.

Maassluis gaat meer samenwerken voor betere aanpak woonoverlast

30-08-2022

Maassluis gaat woonoverlast harder aanpakken. De gemeente heeft daarom samen met woningcorporatie Maasdelta en de politie afspraken gemaakt om beter samen te werken en informatie te delen. De drie partijen hebben die afspraken vandaag bekrachtigd met de ondertekening van het Regionaal convenant Aanpak van complexe woonoverlast.

Langdurige irritaties en grote ruzies

Iedereen kan te maken krijgen met woonoverlast. In alle lagen van de bevolking komen botsingen tussen buren voor. Wat vaak begint als iets kleins, kan uitmonden in langdurige irritaties en grote ruzies. "Dat willen wij niet," zegt burgemeester Edo Haan. "Maassluis is een stad waar inwoners naar elkaar omkijken. Een stad waar je plezierig kunt wonen, werken en leven. Dat laten wij niet verpesten door mensen die anderen tot last zijn."

De burgemeester benadrukt dat de samenwerking met politie en woningcorporatie een goede stap is om al in een vroeg stadium problemen van woonoverlast te signaleren. Dat is de grote winst van dit convenant.

Blij met samenwerking

Directeur Frank van Velzen van Maasdelta omarmt de samenwerking. “Ik ben trots dat we in Maassluis een convenant hebben ondertekend samen met de burgemeester en politie. Als Maasdelta merken we helaas dat complexe woonoverlast steeds vaker voorkomt. Samenwerken helpt en geeft kracht. Door samen te werken wordt de aanpak van complexe woonoverlast gemakkelijker. Want soms kunnen wij, als Maasdelta, dit probleem niet in ons eentje oplossen. Zo zorgen we samen dat woonoverlast stopt, vermindert en escalatie wordt voorkomen. Hoe mooi is dat?”

Afspraken in de regio

Het regionale convenant is opgesteld samen met de 25 gemeenten van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de aanpak van complexe woonoverlast. De samenwerkingspartners mogen relevante privacygegevens met elkaar delen. Hierdoor kan woonoverlast sneller de kop ingedrukt worden.

Cookiemelding

akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.